magdalena travel logo

Izrael

aranzman-izrael
aranzman-izrael
aranzman-izrael
aranzman-izrael
aranzman-izrael
aranzman-izrael
aranzman-izrael
aranzman-izrael
aranzman-izrael
aranzman-izrael

Opis hotelaHotel LEONARDO CITY TOWER Tel Aviv, 14 Zisman Street, 5252903 Tel Aviv
https://www.leonardo-hotels.com/leonardo-hotel-city-tower-tel-aviv

Hotel je nedavno renoviran i nalazi se na prestižnoj lokaciji u neposrednoj blizini plaže i srcu dijamantske berze u Ramat Ganui odgovara kategorizaciji 4*. Sve standard sobe su sa TWC, TV, WiFi je besplatan. Gostima hotela su na rapolaganju restoran, otvoreni bazen, teretana i spa centar, recepcija, konsierž servis, usluga čuvanja dece, vešernica

Hotel RESTAL Tiberias, Yehuda Alevi Street
http://www.restal.co.il/Site/en/pages/homePage.asp

Hotel se nalazi u centru Tiberijusa na pet minuta vožnje od Galilejskog jezera i odgovara kategorizaciji 4*.Sve standard sobe imaju TWC, TV, besplatan WiFi, sef, mini bar.Gostima hotela su na raspolaganju restoran gde se serviraju obroci , otvoreni bazen, bar, teretana i uslužni prostor za peglanje.

Hotel PARADISE Bethlehem, Manger Street, Palestinian Territory
http://www.gobethlehem.com/category/paradise-hotel

Hotel se nalazi na ulazu u sveti grad Vitlejem u blizini hrama Isusovog rođenja i trga Manger i na 400m udaljenosti od Rahelinog groba (Rahela – Jakovova prva žena i mesto gde se obično žene mole za plodnost) i Univerziteta i zvanično je kategorisan sa 4*. Sve sobe su sa TWC, TV , minibarom i besplatnim WiFi. Gostima hotela su na raspolaganju restoran gde se serviraju obroci, recepcija, bar, noćni klub.

Cenovnik

Cenovnik je informativnog karaktera, za sve detalje nas kontaktirajte

O IZRAELU

IZRAEL (Medinat Jisra’el) je bliskoistočna zemlja, smeštena uz istočnu obalu Sredozemnog mora i jedina jevrejska država na svetu. Izrael je zemlja obećana i sveta, pusta a bogata, opasna a sigurna, izmešana a jednostavna. Ovde se rodio, stradao i vaskrsnuo Isus Hrist, ovde se nalaze najveće hrišćanske svetinje: Nazaret, Vitlejem i Jerusalim; ovde su isprepletane tri vere: hrišćanstvo, islam i judizam. Izarel je i jedina je država na svetu koja je oživela mrtav jezik i proglasila ga službenim.

Službeno ime: Država Izrael

Geografski položaj: na Bliskom Istoku, istočna obala Sredozemnog mora

Površina: 20.770 km2

Broj stanovnika: oko 7.760.000

Glavni grad: Jerusalim, oko 801.000 stanovnika

Jezik: hebrejski i arapski su službeni jezici, koristi se i engleski

Religija: jevreji 76,5%, muslimani 15%, hrisćani 2%, ostali 6,5%

Vremenska razlika: +1 sat

Novčana jedinica: izraelski novi šekel (ILS), 1 USD = oko 3,5 ILS

Kupovina: koža, zlato, srebrni nakit s dragim i poludragim kamenjem, dijamanti

Odeća: preporučuje se lagana odeća, marame za glavu, udobne cipele. Za posete verskim objektima potrebna je skromna odeća. U Jerusalimu i drugim brdovitim mestima kao i u zimskim mesecima potrebna je toplija odeća.

Hrana i piće: mešavina arapske hrane s mnogo začina, ali i zapadne hrane. Izraelska kuhinja je mešavina izvornih jela i jela koja su doneli jevreji doseljenici iz različitih delova sveta. Popularne su salate od naseckanog povrća, falafel – pržene loptice (ćufte) od leblebija u lepinji, humus – namaz od leblebija, borekas – pečeno testo punjeno sirom, krompirom ili povrćem, shwarma – komadići mesa s povrćem i humusom zamotani u lepinju, shishlik – ražnjići od jagnjećeg ili junećeg mesa, cholent – složenac od mesa i povrća koji se tradicionalno jede na šabat. Voda je sigurna za piće, ali se preporučuje flaširana voda. Popularni su sveži voćni sokovi, kafa i čaj; sabra – liker od čokolade i pomorandže, sahlab – toplo aromatizovano mlečno piće. Izrael ima kvalitetna vina. Lokalno pivo: Goldstar i Maokobee.

Napon struje: 220V; 50 Hz (utičnice s 3-pina, ali mnoge od njih rade i po evropskom 2-pinskom standardu)

Vakcinisanje: nije potrebno

Viza: nije potrebna

Pozivni broj zemlje: +972

Korisna web stranica: www.tourism.gov.il

Klima: mediteranska, prijatan proleća i jeseni. Leta su vruća i sušna, a zime hladnije s mogućom kišom uz mnogo sunčanih dana.

Program putovanja

IZRAEL

1.DAN (ČETVRTAK) BEOGRAD – TEL AVIV – Sastanak putnika sa vođom puta koji će putnicima uručiti putnu dokumentaciju na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera informacija dva sata pre poletanja aviona. Let A3977 (Aegean Airlines) u 18:55h, sletanje na atinski aerodrom je u 21:40h, a nastavak putovanja za Tel Aviv letom A3928 u 23:55h.

2.DAN (PETAK) TEL AVIV – JAFA – CEZAREA – HAIFA – TIBERIUS – Dolazak u Tel Aviv u 02:00h po lokalnom vremenu. Organizovan transfer i smeštaj u hotel u Tel Avivu. Noćenje i doručak. Odjava iz hotela. Panoramsko razgledanje Tel Aviva i Jafe. Nastavak vožnje do antičkog grada Cezareje, luke kralja Heroda i Haife. Smeštaj u hotel u Tiberiusu. Večera i noćenje.

3.DAN (SUBOTA) TIBERIUS – GALILEJSKO JEZERO – GORA BLAŽENSTVA – TABA – REKA JORDAN – MAGDALA – NAZARET – KANA – POSETA CRKVI ISUSOVOG ROĐENJA – VITLEJEM – Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema Galilejskoj oblasti gde se nalazi Gora Blaženstva sa hramom i Taba gde je Isus Hrist umnožio hleb i ribu i nahranio 5000 svojih sledbenika. Na putu prema mestu krštenja na reci Jordan, proći ćemo pored Magdale, rodnog mesta Marije Magdalene, a zatim stižemo u Nazaret gde je Isus proveo svoje mlade godine i gde se nalazi pravoslavna crkva Svetog Gavrila na mestu na kome je Arhangel Gavrilo javio Bogorodici o rođenju Isusa Hrista i hram Bagoveštenja, najveći hrišćanski hram u Svetoj zemlji. Potom obilazimo Kanu Galilejsku gde je Isus učinio čudo pretvorivši vodu u vino. Dan završavamo u Vitlejemu sa posetom Bazilici rođenja Hristovog, hrišćanskoj svetinji koju je izgradila Jelena, majka cara Konstantina Velikog. Smeštaj u hotel u Vitlejemu. Večera i noćenje.

4.DAN (NEDELJA) VITLEJEM – MASLINOVA GORA – GETSIMANSKI VRT – STARI JERUSALIM – VITLEJEM – Doručak. Obilazak Maslinove gore sa koje se Isus uzneo na nebo 40 dana posle Vaskrsenja, Getsimanskog vrta gde se i danas nalazi osam maslina za koje se veruje da potiču još iz Isusovog vremena, hram Svete Agonije (Crkva svih Nacija). Potom sledi obilazak starog dela Jerusalima: džamija Al-Aksa sagrađena na ostacima Solomonovog hrama – Kupola na steni koja predstavlja najstariju i jednu od najlepših islamskih građevina na svetu – crkva Svete Ane i Betesda – stara banja gde je Isus činio čuda nad starima I bolesnima – Via Dolorosa, Put tuge – hram Hristovog Vaskrsenja gde se nalaze sveta mesta Kamen miropomazanja, Golgota (Kalvarija), Hristov grob, Omfalos (pupak). Obilazak starog dela Jerusalima završavamo kod Zapadnog zida (Zida plača) – najsvetijeg jevrejskog mesta. Povratak u hotel u Vitlejemu. Večera i noćenje.

5.DAN (PONEDELJAK) VITLEJEM – MASADA – KUMRAN – JERIHON – MRTVO MORE – VITLEJEM – Doručak. Odjava iz hotela Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet Masada, Kumran, Jerihon i Mrtvo more. Večera i noćenje.

6.DAN (UTORAK) VITLEJEM – TEL AVIV – BEOGRAD – Lanč paket i odjava iz hotela. Organizovan transfer do aerodroma u Tel Avivu u ranim jutarnjim satima. Let A3929 u 05:30h, sletanje na atinski aerodrom u 07:35h. Nastavak putovanja za Beograd letom A3976 u 08:45h i očekivano sletanje na aerodrom Nikola Tesla je u 09:40h. Kraj programa.


U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO

- Avionski prevoz na relaciji Beograd –Tel Aviv -Beograd (prevoznik Aegean Airlines, preko Atine)
- Smeštaj u hotelima sa 4* u dvokrevetnim standard sobama (dodatni ležaj na upit) na bazi pet noćenja sa polupansionom (usluga je bife tzv. “švedski sto”, 1 noć u Tel Avivu, 1 noć u Tiberiusu i 3 noći u Vitlejemu)
- Svi transferi, izleti i ulaznice prema programu putovanju osim posete Masadi, Kumranu I Mrtvom moru koji je fakultativan
- Usluge vođe putovanja na srpskom jeziku i lokalnog vodiča na engleskom jeziku
- Troškovi organizacije putovanja


U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO

- Aerodromske takse iznose 102€ i plaćaju se uz aranžman (podložne promenama)
- Međunarodno putno osiguranje koje se preporučuje putnicima
- Obavezne doplate za napojnice u iznosu 30€ po osobi (uobičajene i očekivane napojnice za vozače i lokalne vodiče u ovom delu sveta koje vođa puta za putnike plaća na licu mesta)
- Fakultativni izlet Masada, Kumran, Jerihon i Mrtvo more
- Sve ostale nepomenute usluge i individulalni troškovi putnika


FAKULTATIVNI IZLETI

MASADA, KUMRAN, JERIHON I MRTVO MORE cena po osobi 50 €

Izlet obuhvata obilazak Masade gde se nalaze ostaci drevnog utvrđenja smeštenog na dramatičnom kamenom platou iznad Mrtvog mora, jednog od poslednjih uporišta jevrejskih Zilota nakon pada Jerusalima, poseta Kumranu gde su nađeni slavni “kumranski rukopisi”, Jerihonu – najstarijem gradu na svetu i odlazak do obale Mrtvog mora, najslanijeg jezera na svetu poznatog i po svojoj lekovitoj vodi I glini. Slobodno vreme za kupanje i odmor (u zavisnost od vremenskih prilika) I povratak u Vitlejem u hotel.


NAPOMENA ZA FAKULTATIVNI IZLET

Fakultativni izlet se rezerviše i plaća u agenciji pre započinjanja putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju izleta po navedenim cenama je 10. U slučaju manjeg broja zainteresovanih putnika, organizator izleta, partnerska agencija Jordan Experience zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene koje putnici nisu u obabvezi da prihvate

Pozovite nas i dodatno se informišite o ovom programu 011/3065350