magdalena travel logo

Halkidiki - Kasandra

Halkidiki Kasandra

3 Mesta u ponudi

pefkohori-ponuda smeštaja
  • od 80€|10 noćenja

Pefkohori

Apartmanski smeštaj

Pefkohori je zadržao duh grčke tradicije sa starim trgom, prelepom crkvom i uzanim uličicama, ali je vremenom dobio i novo, moderno ruho

hotel-img
  • od 79€|10 noćenja

Hanioti

Apartmanski smeštaj

Hanioti karakteriše predivna peščana plaža, oivičena parkom punim zelenila, koja će Vam pružiti prijatnu hladovinu u vrelim letnjim danima

hotel-img
  • od 70€|10 noćenja

Polihrono

Apartmanski smeštaj

Poseduje dugu peščanu plažu sa postepenim ulaskom u more, što je veoma pogodno za decu, puno Sunca i prirodnih lepota, dobru snabdevenostHALKIDIKI KASANDRA:

Poluostrvo Kasandra je '"prvi prst" Halkidikija. Oni koji se odluče za letovanje na Kasandri stići će u oblast sa velikim kulturno istorijskim nasleđem. Na mestu današnjeg grada Nea Kalikratia, u drevna vremena, bio je grad Antigona, centar katolika i varvara. Izgradio ga je kralj Makedonije, Antionos Gonatas. U njegovoj blizini je pronađen čuveni sarkofag sa isklesanim figurama i predstavlja dokaz koji spaja Stari i Novi Zavet. Preporuka je da se obiđu kanal Potidea i Hram Zevsa Amona. Danas je Kasandra jedna od omiljenih destinacija za turiste koji odaberu da provedu letovanje u Grčkoj. Brdoviti predeo sa prelepim vidikovcima, atraktivnim plažama, blagom klimom i bogatom ponudom, decenijama unazad prvi je izbor velikog broja turista iz Srbije za leto u Grčkoj.

Za sve detalje, dodatne informacije kao i proveru dostupnosti izabranog programa pozovite nas na 011/3065350


PEFKOHORI:

Poznato grčko letovalište, smešteno na prvom prstu poluostrva Halkidiki-Kasandri, sa pogledom na zaliv Toroneos. Nalazi se 110 kmi jugoistočno od Soluna, okružen borovom šumom, po kojoj je i dobio naziv. Pefkohori je zadržao duh grčke tradicije sa starim trgom, prelepom crkvom i uzanim uličicama, ali je vremenom dobio i novo, moderno ruho sa brojnim kafićima, barovima,diskotekama, bogatim noćnim životom i tako postao pravi izbor za mlade. U mestu se nalaze svi neophodni sadržaji kao što su marketi, prodavnice, ambulanta, apoteke, pekare, pošta....Duž celog Pefkohorija se proteže šetalište pored mora, koje u večernjim satima postaje centar zbivanja sa brojnim radnjicama sa suvenirima, tavernama, restoranima, a preko dana promenada duž prelepe peščane plaže. Plaža je dugačka, sredjena, sa postepenim ulaskom u more, što ovo mesto čini i rajem za porodice sa decom. Opremljena je suncobranima, ležaljkama, uz brojne mogućnosti za sportove na vodi.

Mesto je udaljeno 104 km od Soluna, odnosno 4 km od centra Haniotija, sa kojim je gotovo spojen. Nalazi se u području koji bi slobodno mogao da se nazove i ekološki raj. Turizam je ovde počeo da se razvija ranih 70-ih godina kada su počeli da dolaze brojni turisti privučeni veličanstvenim prirodnim lepotama, blagom klimom, dugačkim plažama i prepoznatljivim grčkim gostoprimstvom.


HANIOTI:

Poznato grčko letovalište smešteno na unutrašnjoj strani poluostrva Kasandra. Nalazi se na oko 105 km južno od Soluna i predstavlja jedno od najlepših turističkih mesta prvog prsta Halkidikija. Hanioti karakteriše predivna peščana plaža, oivičena parkom punim zelenila, koja će Vam pružiti prijatnu hladovinu u vrelim letnjim danima, a u večernjim satima nezaboravne romantične šetnje. Sa plaže se pruža predivan pogled na poluostrvo Sitoniju i planinu Atos na Svetoj Gori. Klima je izuzetno prijatna zahvaljujući izuzetno povoljnom geografskom položaju i kombinaciji velikih površina borove šume i kristalno bistrog mora. U centru mesta se nalazi veliki trg koji je centar zbivanja, od koga se šire male ulice sa mnoštvom prodavnica, taverni, restorana, picerija, barova i ostalih objekata za zabavu koji obećavaju dobar provod za sve generacije i sve uzraste. Idealan je za porodice koje preko dana žele relaksirajući odlazak na plažu, i za omladinu željnu noćnog provoda.

Gradska plaža se prostire ispod parka, dugačka je i peskovita sa postepenim ulaskom u vodu. Nagrađena je plavom zastavicom zbog izuzetno čistog mora i besprekornog okruženja. Uz plažu se nalazi i šetalište sa kafićima, restoranima i radnjama.

Pored svih ovih turističkih sadržaja, ovde su i pošta, ambulanta, rent-a-car agencije, taxi služba, javni prevoz, supermarketi, kao i ekskluzivne radnje kože, krzna, zlata...Idealan je za porodice koje preko dana žele relaksirajući odlazak na plažu, ali i za omladinu željnu noćnog provoda.


POLIHRONO:

Od Soluna je udaljeno 98 km jugoistočno, smešteno u kristalno čistom zalivu Toroneos, okruženo bogatom vegetacijom. Poseduje dugu peščanu plažu sa postepenim ulaskom u more, što je veoma pogodno za decu. Puno Sunca i prirodnih lepota, dobra snabdevenost, srdačnost i gostoljubivost domaćina, garancija su za dobar odmor, prijatno druženje i zdravu rekreaciju u rajskoj prirodi. Polihrono je mirnije mesto i važi za jedno od najčistijih u Grčkoj, uključujući i čistoću mora. U mestu postoje ambulanta, apoteka, pošta, mnoštvo supermarketa, hotela, taverni, kafića, barova, pekara, picerija.

Glavna plaža nagrađena je Plavom zastavom za organizovanost i čistoću, a njen fini pesak i kristalno čista voda, u kombinaciji sa senkom borovih šuma i maslinjaka u okolini učinili su je jednom od najlepših plaža na Kasandri. Zbog činjenice da dubina vode postepeno raste, odnosno da ima dug plićak, idealna je za porodice sa decom.

Od Haniotija na jugu udaljeno je 5 km, odnosno 10 km od Pefkohorija. To je mirno naselje, savršeno za porodični odmor ali sa sve većim brojem turista iz godine u godinu. Gosti iz Srbije ovde će se osećati kao kod kuće, jer osim brojnih turista i lokalno stanovništvo iz godine u godinu sve bolje govori srpski jezik. Smatra se da naziv dolazi od raznobojne bujne vegetacije (Polihrono na grčkom znači puno boja).


Pozovite nas i informišite se 011/3065350

Prijava za Newsletter

Prijavite se za prijem naših atraktivnih ponuda