magdalena travel logo

Regija Sveti Đorđe

Regija Sveti Đorđe

3 Mesta u ponudi

stavros
  • od 80€|10 noćenja

Stavros

Apartmanski smeštaj

Tradicionalno grčko primorsko mesto sa odličnim sadržajima, blagom klimom, kristalno čistim morem i dugim peščanim plažama.

nea-vrasna
  • od 90€|10 noćenja

Nea Vrasna

Apartmanski smeštaj

Izuzetno mirno, uredno i sadržajno mesto, gde se zaista može odmoriti i uživati, a sve posvećeno ležernom porodičnom odmoru

asprovalta
  • od 79€|10 noćenja

Asprovalta

Apartmanski smeštaj

Plaža ovog modernog letovališta godinama je nagradjivana plavom zastavom Evropske Unije. Usluge u mestu je na najvišem nivouREGIJA SVETI ĐORĐE APARTMANSKI SMEŠTAJ:

Regija Svetog Đorđa ili Solunska regija nalazi se u istočnom delu Grčke, između jezera Volvi i zaliva Strimonikos i graniči se sa Halkidikijem. Ova oblast je poznata i po bogatstvu zelenila i očuvanoj prirodi, kao i antičkom blagu i modernim naseljima. Široke plaže, skrivene uvale i čisto more, glavne su karakteristike ove regije.
Blizina Uranoupolisa, planine Atos, antičkog grada Stagire doprineće da imate bogatiji i aktivniji odmor. Popularna letovališta u ovom delu Grčke: Stavros, Asprovalta, Nea Vrasna u zalivu Strimonikos, koji se naziva i draguljem Makedonije. Zbog moderne mreže saobraćajnica i novog auto puta, do njih se dolazi veoma brzo, i lako su dostupna.
Stavros, Nea Vrasna i Asprovalta nalaze se na istoj obali. Nea Vrasna i Asprovalta su skoro spojene plažom i šetalištem uz more, a Stavros je od Nea Vrasne udaljen oko 4km (mada se ne može proći plažom na tu stranu). Gosti koji borave u ovoj regiji uglavnom posećuju sva 3 letovališta. Lokalne turističke agencije za sve koji žele da upotpune svoje letovanje još nekim sadržajima, organizuju mnogobrojne izlete. Iskoristite priliku da obiđete Tasos, ostrvo jedinstvene lepote, ili da slobodan dan provedete u setanju i kupovini u gradovima Kavala ili Solun.

Za sve detalje, dodatne informacije kao i proveru dostupnosti izabranog programa pozovite nas na 011/3065350


STAVROS:

Poznato letovalište u Grčkoj, nalazi se u zalivu Stimonikos, 80km istočno od Soluna, na 6km od novog autoputa (Solun – Kavala). Sa blagom klimom i dugim peščanim plažama (ulaz u more je postepen), idealan je za letovanje porodica sa decom i za one koji žele da provedu opušten i ležeran odmor. Ima i sportske terene u centru, luna park, brojne kafiće, poslastičarnice i restorane koji imaju sopstvene igraonice za decu. Iznad centra letovališta nalazi se prelep vidikovac, sa koga se pruža pogled na ceo Strimonikos zaliv. Ovde nema ugostiteljskih lokala koji rade do kasno u noć. Ali svi oni koji se užele dobre muzike u barovima na plaži vrlo lako mogu otići do Nea Vrasne i Asprovalte, gde ima ovakvih sadržaja.

NEA VRASNA:

Letovalište koje se nalazi na oko 70 km istočno od Soluna i isto toliko zapadno od Kavale i Tasosa. Smeštena na dva kilometra od novog autoputa (Solun – Kavala), između Asprovalte i Stavrosa, na svega četrdesetak kilometara od Svete Gore i Uranopolisa, predstavlja idealnu lokaciju za pravi porodični odmor, ali i polaznu tačku za mnoge izlete i obilazak mnogih plaža u okolini. Prelepa duga peščana plaža (ulazak u more prekriva sitan šljunak), čisto i toplo more, tradicionalno ljubazni domaćini, garancija su da ćete uživati u letnjim čarolijama i odmoru sa porodicom i prijateljima. Takođe, ovde postoji i nekoliko lokala u kojima možete uživati do kasnih večernjih sati uz dobru muziku.
Ispod planine Kerdilia, koja se nalazi na oko 1000 m nadmorske visine, na obali je ovo sada turističko naselje Nea Vrasna. Legenda kaže da ime nosi po vojskovođi Vrasidasu, koji je ovde osnovao logore pre čuvenog boja sa Atinjanima kod Amfipolisa.

ASPROVALTA:

Asprovalta se nalazi na oko 70km istočno od Soluna na putu za Kavalu. Pripada opštini Svetog Đorđa i oblasti Soluna, od Stavrosa je udaljena samo 4km. Obala ovog modernog turističkog gradića je godinama nagrađivana plavom zastavom Evropske unije. Savršeno sređena plaža i usluga u samom gradu, zabava i smeštaj u izabranim vilama, kulturne manifestacije koje organizuju meštani, privlači i one najprobirljivije. Idealno mesto za porodice sa decom (ima nekoliko parkića uz obalu) i one koji žele miran odmor. Asprovalta ima dugu peščanu plažu, a (kao i kod Nea Vrasne) ulazak u more prekriva sitan šljunak. Dubina je postepena, ali plićak nije tako izražen kao u delu obale kod Stavrosa. Krajnij deo plaže ima i malo prirodnog hlada.

OLIMPIJADA:

Simpatično mestašce udaljeno oko 15km od Stavrosa i arheološkog nalazišta i lokaliteta antičke Stagire, mesta rođenja Aristotelisa, sa uređenim šetalištem i nekoliko dobrih grčkih taverni sigurno će biti dovoljan razlog da ovo mesto i obiđete. Odmah i Stagire se nalaze popularne plaže Proti Ammoudia (Cuba beach bar), Babilon, Tato i Zugla, a nešto dalje i ruševine drevnog grada Amfipoli (oko 25km) i manastir Kakovo (oko 40km) metoh Hilandara…


Pozovite nas i informišite se 011/3065350

Prijava za Newsletter

Prijavite se za prijem naših atraktivnih ponuda