magdalena travel logo

Tanzanija Safari

tanzanija-safari tunis
tanzanija-safari letovanje tunis
tanzanija-safari tunis more
tanzanija-safari tunis odmor
tanzanija-safari tunis leto
tanzanija-safari tunis more
tanzanija-safari tunis leto
tanzanija-safari letovanje u tunis
tanzanija-safari odmor u tunis
tanzanija-safari hotel tunis

Opis hotela

THE WATERFRONT ZANZIBAR BEACH HOTEL 4
http://waterfrontzanzibar.com/
Lokacija: Hotel se nalazi na peščanoj plaži u mestu Paje.Od aerodroma je udaljen 50km. U mestu Paje se nalaze brojni barovi i restorani sa domaćom i internacionalnom kuhinjom kojii su na pešačkoj udaljenosti od hotela. Sobe: Sve sobe poseduju: klimu, kupatilo,ventilator,sef,mrežu protiv komaraca iznad kreveta. Sadržaj: Bazen,terasa za sunčanje,sportovi na vodi: kajt,ronjenje,kajak,pecanje,jahanje konja…

OPIS KAMPA: FANAKA KAMP

Lokacija : Kamp se nalazi 120 km od Arusha u malom gradu Mto wa Mbu u neposrednoj blizini jezera Manyara u Tanzaniji i idealna je destinacija za avanturiste. Internacionalni aerodrom Kilimandžaro je udaljen 162 km.

Sobe : Sve sobe imaju TV i sopstveno kupatilo sa tušem

Sadržaji: Restoran sa domaćom i internacionalnom kuhinjom, bazen,usluge prevoza,parking.

Cenovnik

Cenovnik je informativnog karaktera, za sve detalje nas kontaktirajte

Mapa

Pozicija destinacije na Google mapi

Organizator putovanja


Program putovanja

1.DAN BEOGRAD –ISTANBUL – Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla u 07:15h ujutru. Let za Tanzaniju preko Istanbula kompanijom Turkish Airlines (TK1082 ) u 09:15h. Sletanje u Istanbul u 12:00h po lokalnom vremenu. Razgledanje grada u pratnji vodiča na engleskom jeziku. U 19:50h let iz Istanbula ka Kilimandžaru.

2.DAN ISTANBUL – KILIMANJARO – TARANGIRA-FANAKA – Sletanje na aerodrom Kilimandžaro-Tanzania u 05:10h po lokalnom vremenu. Nakon graničnih i viznih procedura, doček od strane lokalnog predstavnika i transfer do Tarangira nacionalnog parka. Smeštaj u safari kamp Fanaka, radi osveženja i odmora nakon dugog leta. Nakon odmora, prva safari tura u Tarangira nacionalnom parku s pauzom za ručak . https://www.tarangiretanzania.com/ Distanca : 130 km. Trajanje safarija : 3-4h. Glavna atrakcija ovog parka je populacija slonova ( preko 3000 životinja ), zebre, žirafe, bafala, nosorozi, lavovi, kao i preko 500 vrsta ptica . Nakon prve safari vožnje povratak u Fanaka kamp. Večera, noćenje.

3.DAN FANAKA KAMP – NGORONGORO KRATER – FANAKA KAMP – Nakon ranog doručka odlazak ka Ngorongoro krateru dugačkom oko 600m, poznatom po rezervatu velikog broja zebri, bafala, nilskih konja, slonova, kao i velikog broja predatora, šakala, lavova, hijena, leoparda. Poseta jezeru Magadi, koje je poznato kao stanište velikog broja flamingosa, nilskih konja i nebrojeno vrsta ptica. Pauza za ručak. Distanca: 210km. Trajanje safarija: 3-4h. Povratak u kamp. Večera i noćenje.

4.DAN FANAKA KAMP – MANYARA NACIONALNI PARK – ARUSHA AERODROM – ZANZIBAR – Nakon doručka odlazak ka Manyara nacionalnom parku. Distanca : 50 km. Trajanje safarija : 2-3h. Poznat po Manyara jezeru, koji je poznat po vodopadima, šumi akacija, baobaba i velikog broja različitih populacija ptica. Takodje poznat po velikom broju babuna i lavova. Pauza za ručak i transfer do aerodroma u Arushi. Lokalnim letom, let za Zanzibar. Transfer do hotela Waterfront Zanzibar Hotel Paje 4*. Noćenje.

5- 11. DAN ZANZIBAR – Boravak u hotelu Waterfront Zanzibar Hotel Paje 4*, na bazi noćenja s doručkom. U toku boravka mogućnost organizovanja fakutlativnih izleta.

12.DAN ZANZIBAR – BEOGRAD – Organizovan transfer do aerodroma u ranim jutarnjim satima. Let preko Istanbula kompanijom Turkish Airlines (TK567) u 04:05h po lokalnom vremenu.Sletanje u Beograd u 19:25h po lokalnom vremenu. Kraj programa.


Cene su informativnog karaktera, za detalje nas kontaktirajte


U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:

Avio karta Beograd – Istanbul– Kilimandžaro – Zanzibar – Istanbul– Beograd
Svi transferi u okviru programa
3 dana safarija sa svim ulaznicama za nacionalne parkove ( 2 noćenja u Fanaka Kampu na bazi punog pansiona )
Lokalni let Arusha – Zanzibar
8 noćenja Zanzibar hotel na bazi noćenja s doručkom
Lokalni predstavnik u Tanzaniji
Predstavnik agencije Experience Pro Travel (na srpskom jeziku)


U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:

Viza za Tanzaniju 50 USD koja se dobija na aerodromu po sletanju u Tanzaniju
Aerodromska taksa koja je podložna promeni 281 EUR
Doplata za kasni ček out poslednji dan boravka u iznosu od 20 USD po sobi
Fakultativni izleti
Medjunarodno putno osiguranje
Napojnice koje se u ovom delu sveta podrazumevaju
Individualne troškove


NAČIN PLAĆANJA:

- PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU RAIFFEISEN BANKE NA DAN UPLATE. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga agencija zadržava pravo korekcije cena, nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Prilikom rezervacije putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena.
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacija, ostatak 15 dana pre početka aranžmanaa
- Za uplatu u celosti važe isti uslovi kao kod gotovinskog načina plaćanja
- Preko računa: virmanska uplata u roku od dva dana od izdavanja profakture
- Kredit: Agencija izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit od strane banke gde klijent ima otvoren tekući račun.


NAPOMENE:

Aerodromske takse i avio karte ne spadaju u mogućnost odloženog plaćanja aranžmana


VAŽNE NAPOMENE:

- Rezervacija je garantovana tek nakon uplate akontacije
- Potvrda rezervacije je najkasnije 48h od uplate (radni dani)
- Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju
- Putnici su dužni proveriti validnost putnih isprava ( pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja )
- KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ARANŽMANA OD STRANE AGENCIJE EXPERIENCEPROTRAVEL JE 5 RADNIH DANA PRED PUT, USLED PREBUKIRANOSTI HOTELA.U TOM SLUČAJU ORGANIZATOR JE DUŽAN DA PONUDI ALTERNATIVNI SMEŠTAJ U DRUGOM OBJEKTU ISTE KATEGORIJE I CENE.

O TANZANIJI

Tanzanija – safari prestonica – jedinstvena zemlja sa fascinantnim životinjskim svetom. Sama reč “safari” na jeziku Masaija znači putovati, a upravo safari u Tanzaniji obećava nenadmašno putovanje svetom divljine koji posmatrate uz velike zverke, u prvom redu lavove, geparde i leoparde. Ngorongoro, Kilimandžaro i Zanzibar neki su od lajt-motiva Tanzanije koje ćete upoznati na ovom putovanju. Kroz Zanzibar koji je bio središte istočnoafričke trgovine, prolazile su brojne kolonije koje su ostavile trag u kulturi koja je i danas mešavina arapske, afričke i portugalske, ali nisu naštetile prirodnim lepotama pa se ovo rajsko ostrvo u Indijskom okeanu, diči čistim plažama sa čarobno belim peskom na kojima nema kraja užicima… Jedina mantra koju ćete imati na ovom putovanju je „hakuna matata“, fraza iz svahili jezika, koja označava život bez pravila, odgovornosti i briga, jednostavno afričko hedonističko načelo po čijem motu žive tanzanski pripadnici plemena Masai.Pridružite nam se na otkrivanju ovoga afričkog bisera, prizovite šarenilo boja, ukusa i mirisa uz bubnjajuće ritmove mamba i provedite nezaboravne dane u Africi koja će vas zauvek promeniti.

Glavni grad: Dodoma
Površina: 945.087 km²
Broj stanovnika: 36.481.000 (2005)
Stanovništvo: 99% narodi afričkog porekla iz preko 130 plemena
Jezik: Swahili i Engleski
Veroispovest: 30-40% hrišćani, 30-40% muslimani, ostatak pripadnici tradicionalnih religija
Lokalno vreme: UTC + 3
Osnivanje: 26. april 1964.
Nezavisnost: Tanganjika 1961, Zanzibar 1963.
Valuta: Tanzanijski Šiling


INFORMACIJE O NACIONALNIM PARKOVIMA:


TARANGIRA:
https://www.tarangiretanzania.com/
Nacionalni park Tarangira se nalazi južno od jezera Manyara u severnom delu Tanzanije. Poznat po svojim ogromnim stadima slonova i šuma gigantskih stabala baobaba. Hrapav krajolik je neverovatno raznolik i izdvaja se od bilo kog drugog .Park zauzima površinu od 2.600 kvadratnih kilometara.. Poseduje veliki broj širokih močvara, koje su uglavnom suve tokom godine. Divlje životinje u ovom parku se razlikuju u zavisnosti od godišnjeg doba. Mnoge životinje napuštaju park u periodu od novembra do maja

NGORONGORO KRATER
https://www.tanzaniaodyssey.com/tanzania/ngorongoro-crater
Krater Ngorongoro je odličan ambijent i najbolje mjesto u Tanzaniji gde biste mogli da vidite Veliku peticu. Krater i njegova okolna zajedno čine jedan od najlepših regiona u Africi. Vulkanski krateri stvaraju zadivljujuće pozadine za neke od najplodnijih i najbogatijih pašnjaka u Africi. Najpoznatiji takav krater je bez sumnje Ngorongoro, najveća netaknuta vulkanska kaldera na svetu i dom najvećeg broja divljači u Africi. Ngorongoro je opravdano jedno od najpoznatijih safari destinacija na kontinentu jer i dom je lavovima,leopardima,hijenama,bivolima ,zebram,flamingosima kao i 400 vrsta ptica… MANYARA
https://www.lakemanyara.net/
Manyara nacionalni park smešten u severnom delu Tanzanije 126 kilometara zapadno od grada Arusha. Park je osnovan 1960. godine kako bi se spasila populacija slonova. Budući da je jedan od najmanjih parkova u Tanzaniji, karakteriše ga neverovatna raznolikost biljaka, pejzaža i divljih životinja. Park je veličine 330 kvadratnih kilometara, od čega 220 km2 poznat po lavovima koji se penju na drveće, jezeru sode i flaminga. Krajolik parka Manyara oduzima dah. Na samom jezeru se može videti veliki broj slonova,žirafa,zebri,impala


FAKULTATIVNI IZLETI ZANZIBAR:


Stone Town – Prison island (ostrvo kornjača) – Jozani forest
Izlet na kojem osećamo i dišemo istoriju i srž Zanzibara. Od kako su se Portugalci prvi put usidrili na obali Stone Town-a, on je bio i ostao centar svih zbivanja na ovom neobičnom ostrvu. Nakon Portugalaca došli su Omanci, pa Britanci i svi su oni, pa i mnogi drugi, ostavili svoj pečat u ovom gradu, koji i dan danas predstavlja neverovatnu mešavinu raznih kultura iz celog sveta sa autentičnom afričkom osnovom. Sva ta raskoš boja, građevina i mnogih različitih utisaka osvaja nas pri prvom susretu sa gradom koji se od 2000-godine nalazi na UNESCO-voj listi Svetske baštine. Na izlet polazimo u jutarnjim časovima. Posetićemo Staru tvrđavu koja se zove i Portugalska tvrđava, jer su njene temelje udarili Portugalci. Posle su je nadogradili Omanski Arapi i sve to vreme je bila glavni odbrambeni garnizon ostrva. Poslednjih nekoliko godina služi kao mesto održavanja raznih kulturnih manifestacija, od kojih je najbitniji ZIFF ( Zanzibarski međunarodni film festival). Odmah do tvrđave se nalazi i Kuća Čuda, jedan od glavnih simbola Zanzibara, nekadašnja ceremonijalna palata trećeg sultana Zanzibara, sulatana Baragaša, koja je prva u istočnoj Africi imala struju, vodovod i električni lift. Imaćemo priliku da vidimo i palatu poslednjeg sultana Zanzibara, persijske hamame, Anglikansku crkvu, izgrađenu na mestu poslednje pijace robljem u svetu. Obići ćemo i Daradžani pijacu, kako bismo iz prve ruke videli kako afrički haos savršeno fukncioniše. Svratićemo do nezaobilazne znamenitosti – kuće frontmena grupe Queen, Fredija Merkjurija, koja je danas hotel. Šetaćemo uskim uličicama punim nasmejane dečice i divićemo se raskošnoj raznovrsnosti famoznih zanzibarskih vrata, koja su oduvek bila statusni simbol vlasnika domaćinstva. Posle zavodljivog Stontown-a zaputićemo se brodićem ka obližnjem Prison Island-u. Ovo čarobno ostrvo je, nakon zvaničnog ukidanja ropstva 1873. godine, neko vreme bilo mesto odvijanja ilegalne trgovine robljem (dokazi toga se i dan danas nalaze u okviru kompleksa, u vidu alki za lance). Kada je i tome došao kraj, Britanci su preuredili celo ostrvo s namerom da ga učine zatvorom. Ali ono nikada nije služilo toj svrsi. Danas je Prison Island rezervat za kopnene Aldabra kornjače, koje je britanski guverner Sejšela poslao na Zanzibar kao poklon 1919. godine. Tada ih je bilo 4, a danas ih je preko stotinu na ostrvu. Sve su izuzetno raspoložene za druženje sa posetiocima. Nakon druženja sa kornjačama, obići ćemo ruševine zatvora i uživati u egzotičnosti ovog magičnog ostrva, posle čega se u popodnevnim časovima vraćamo u Stone Town na vreme za posmatranje jednog od čarobnijih zalazaka sunca. U povratku iz Stonetown-a poseta Jozani šumi gde se pored aleje baobaba i mandrova, mogu videti retki colobus crveni majmuni za koje je Jozani nacionalni park prirodno stanište.

Blue Safari
Na izletu ,,Blue safari” idemo u avanturu po beskrajnom plavetnilu zanzibarskih plaža i sprudovima poznatim po kristalno belom sitnom pesku. Iznad nas je plavo nebo prošarano putujućim oblacima, a pod nama Indijski okean u svoj svojoj veličanstvenosti. Plovimo tradicionalnim ,,dhow” čamcima kojima Zanzibarci plove već stotinama godina i uživamo u blistavoj tirkiznoj vodi, tropskom suncu, egzotičnom voću i čarobnim obalama ostrvaca zanzibarskog arhipelaga. Avanturu započinjemo vožnjom ka poluostrvu Fumba gde nas čeka naš čamac i kapetan, usput zaustavljajući se da preuzmemo opremu za snorkling. Nakon kraće vožnje čamcem stižemo do naše luke, ukrcavamo se na čamac i krećemo. Već nakon par trenutaka svi nalazimo svoj zen na čamcu i uronjamo u mir i tihi hedonizam ,,hakuna matata” života. Ubrzo stižemo do peščanog nasipa, koji prilikom plime postaje pusto ostrvce, sa svih strana okruženo vodom, idealno za sunčanje i kupanje u čarobnoj plavoj vodi koja nas sve mami. Usput nam nasmejani lokalci, koji nas prate na ovom putovanju, služe tropsko voće kao osveženje i pripremu za ručak koji nas očekuje. Nakon kupanja i uživanja na plaži se vraćamo na naš čamac i u blizini širimo naše istraživanje na podvnodni svet. Vreme je za snorkling! Raznobojne tropske ribice, poput Nema, i čudnovati korali čine ovaj deo našeg izleta posebnim. Nakon snorklinga, vozimo se čamcem do najvećeg ostrva koje ćemo posetiti tokom ovog dana – Kvale (,,Kwale“) ostrvo, koje je dom jednom od neobičnijih i najstarijih baobab stabala Zanzibara. Na Kvale ostrvu uživamo u lokalnom ručku koji se sastoji od raznovrsnih morskih plodova, pirinča i pomfrita. Posle ručka krećemo u obilazak dve lagune. Prva je sa druge strane Kvale ostrva, a druga se nalazi na dvadesetak minuta udaljenosti od Kvale ostrva. U pitanju je otvorena laguna sa malom plažom, koja je uglavnom napuštena i kao iz raja. Tu još malo uživamo na plaži, sunčamo se, pravimo nezaboravne fotografije i vraćamo se nazad ka mestu polaska. Međutim, ovoga puta putujemo niz vetar i razapinjemo naša jedra! Putujemo kao što su mornari putovali vekovima – samo uz pomoć vetra, drveta i platna. Sada, kada je sve što se čuje razmicanje vode pod naletom pramca i mestimično zatezanje konopca, puštamo novonastalom miru da nas hipnotiše i tiho isprati do naše luke, gde se naša avantura završava.

The Rock Restaurant Zanzibar
Poseta čuvenom Zanzibarskom restoranu i ručak. Restoran se nalazi na steni u tipičnom ambijentu, nestvarne obale Zanzibara.

Pozovite nas i dodatno se informišite o ovom programu 011/3065350