magdalena travel logo

Tasos

Tasos

3 Mesta u ponudi

limenaria-ponuda smeštaja
  • od 70€|10 noćenja

Limenaria

Apartmanski smeštaj

Gradić na jugu ostrva, 3 km severno od Potosa. Ukoliko volite da šetate pored mora i ne želite gužvu na plaži Limenarija je izbor za Vas. Plaža je duga nekoliko kilometara, peščana na obali dok je ulaz u vodu uglavnom kamenit

potos-ponuda smeštaja
  • od 70€|10 noćenja

Potos

Apartmanski smeštaj

Gradić na jugu ostrva i pravi je izbor za mlađe zbog kafića na obali ali i za porodice jer u samom centru ima i luna park koji posebno raduje mladje članove porodice. Snabdevenost je dobra, a na plaži se nalaze sadržaji kafića i taverni.

limenaria-tripiti-ponuda smeštaja
  • od 70€|10 noćenja

Limenaria-Tripiti

Apartmanski smeštaj

Plaža Tripiti se nalazi zapadno u odnosu na Limenariju od koje je udaljena jedva dva i po kilometara. Tripiti plaža je peščano-šljunkovita sa kamenjem u samom moru. Ulazak u vodu je sa dužim plićakom. Na plaži se nalaze tri taverneTASOS:

Ostrvo Tasos je već dugi niz godina jedna od omiljenih destinacija naših turista, za koju se interesovanje ne smanjuje vremenom. Nalazi se oko 190 km istočno od Soluna ali je većim delom autoput tako da putovanje ne traje dugo. Tasos je ostrvo poznato po gostoljubivim stanovnicima koji su veoma razvili jednu od osnovnih delatnosti ostrvljana - turizam. Pored turizma poznat je po belom mermeru ali i po pčelarstvu koje je veoma važna delatnosti na ostrvu, med od crnog bora Vam svakako preporučujemo da ponesete kao suvenir sa ovog zelenog ostrva. Na severu ostrva je glavni grad ostrva – Limenas a na jugu ostrva su Limenarija i Potos. Trajekt iz Keramotija vozi na svakih pola sata i vožnja traje oko 45 minuta pa preporučujemo ovu varijantu u odnosu na trajekt iz Kavale koji duplo duže plovi i cena je viša.

Tasos pripada Severoistočno-egejskoj grupi ostrva. Zeleno je i planinsko, sa prelepim peščanim plažama i tradicionalnim selima s neverovatnim planinskim vidicima. Tasos je idealno ostrvo za one koji traže mir i prelepo prirodno okruženje, ali takođe ima i aktivnih i živih mesta i “turističkijih” plaža. Noćni život nije tako intenzivan. U nekoliko reči, Tasos je pogodan za sve i ima mnogo toga za ponuditi. Nalazi se na krajnjem severu pomenute grupe ostrva, u blizini ostrva Samotraki i 11 km južno od luke Keramoti i ušća reke Nestos u regiji Istočna Makedonija i Trakija. Pripada prefekturi Kavala. Od Kavale je udaljen 24 km (12 nautičkih milja), od Svete gore 50 km (12 nautičkih milja), od ostrva Limnos 111 km (60 nautičkih milja) i od Aleksandrupolija 60 km (32,5 milje). Postoji mnogo luka, pristaništa i uvala duž obale. Najvažnije su luka glavnog grada Tasos (Limenas), luka u mestu Skala Rahoni na severu, zaliv Skala Prinos na severozapadu, luke Sotiros, Kalirahi i Maries na zapadu, zalivi Limenarija, Rosogremos i Astris na jugu, zaliv Aliki na jugoistoku te zalivi Kinira, Panagia, Potamia i Agios Joanis na istoku. Glavni rtovi na severu ostrva su Evreokastro, Pahis i Arhangelos. Prema zapadu su Prinos, Atspas i Kefalas. Na jugu su Agios Antonios (Hohlos), Oksia, Salonikios (Sapuni), Kalami, Demir, Halka, Baburas i konačno rtovi Stavros, Furni, Pirgos i Kalogeros (Vati) na jugu.

Za sve detalje, dodatne informacije kao i proveru dostupnosti izabranog programa pozovite nas na 011/3065350


LIMENARIA:

Gradić na jugu ostrva, 3 km severno od Potosa. Ukoliko volite da šetate pored mora i ne želite gužvu na plaži Limenarija je izbor za Vas. Plaža je duga nekoliko kilometara, peščana na obali dok je ulaz u vodu uglavnom kamenit. Supermarketi, taverne, barovi su tu da Vam učine dostupnim sitnice neophodne tokom Vašeg odmora.


POTOS:

Mesto na jugu ostrva i pravi je izbor za mlađe zbog kafića na obali ali i za porodice jer u samom centru ima i luna park koji posebno raduje mladje članove porodice. Snabdevenost je dobra, na plaži su kafići i taverne a uvek se možete povući dalje od dela s ležaljkama ukoliko želite da uživate u kontaktu sa peskom. Noćni provod je u nekoliko barova na samoj plaži tako da se možete povući u svoje smeštaje ukoliko bi da se naspavate i odmorni dočekate naredni dan.


TRIPITI:

Plaža Tripiti se nalazi zapadno u odnosu na Limenariju od koje je udaljena jedva dva i po kilometara. Tripiti plaža je peščano-šljunkovita sa kamenjem u samom moru. Ulazak u vodu je plitak. Na plaži se mogu iznajmiti suncobrani i ležaljke, na njoj se takođe nalaze tuševi i toaleti. Suncobran i dve ležaljke sa uključenim pićem (2 pića) košta 10 evra. Plaža je dovoljno dugačka i široka da postoje delovi rezervisani za ličnu opremu i peškire. U blizini plaže se nalaze apartmani Zako i apartmani Sunset. Na plaži se nalaze tri taverne, od kojih jedna taverna (najskuplja) pripada hotelu na plaži. Plaža Tripiti je idealna za one koji ne vole gužvu. Toliko je mirna da na njoj možete slobodno da se prepustite Vašoj omiljenoj knjizi. Tripiti je plaža koju vole roditelji sa decom, ali i plivači i ronioci. U pozadini plaže se nalazi borova šuma.


Pozovite nas i informišite se 011/3065350

Prijava za Newsletter

Prijavite se za prijem naših atraktivnih ponuda